Wat is ISO 14001?

ISO 14001 is de norm voor milieumanagement. Het brengt de risico’s in kaart en biedt maatregelen voor een meer duurzame bedrijfsvoering.

Zijn er ook andere systemen op het gebied van milieu management?

Naast de ISO 14001 norm kunnen bedrijven ook gebruik maken van de CO2-Prestatieladder. Dit is een systeem met vijf treden. Bij de hoogte trede ben je heel bewust bezig met CO2-besparing. De CO2-Prestatieladder is een handig hulpmiddel om serieus aan de slag te gaan met mileumanagement.

Wat zijn de voordelen van ISO 14001 milieu management?

Naast dat het goed is om bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen geeft goed omgaan met ISO 14001 en de CO2-Prestatieladder ook een kostenvoordeel. Minder verbruik betekent minder kosten. Daarnaast biedt de CO2-Prestatieladder ook een fictieve korting bij inschrijving. De prijs is dan weliswaar hoger dan de concurrent, maar door de fictieve korting ben je toch goedkoper.

Uw doelstellingen aantoonbaar communiceren met belanghebbenden (stakeholders)?

Een van de normeisen uit de CO2-Prestatieladder is het transparant en aantoonbaar communiceren van uw milieudoelstellingen naar de belanghebben, ook wel stakeholderholders genoemd. Dit kunnen omwonenden zijn, maar ook leveranciers en klanten.  inwise is een handig hulpmiddel hiervoor.

Vraag een gratis account aan via inwise.com en bekijk onderstaande video voor meer informatie.

Kan ik zelf interne audits uitvoeren?

Voor sommige normen mag je zelf een interne audit uitvoeren, maar andere normen vereisen iemand die onafhankelijk staat ten opzichte van de organisatie. Nedvision is gecertificeerd als lead auditor en kan CO2-Prestatieladder audits voor u uitvoeren.

Ik wil graag eerst zelf beginnen met ISO 14001 / CO2-Prestatieladder, maar weet niet hoe?

Nedvision heeft een handige praktijkgids voor ISO 9001:2015 uitgegeven. Hiermee kunt u starten met de meestgebruikte norm ISO 9001. U kunt eerst beginnen met het inrichten van uw processen aan de hand van dit boek en desgewenst daarna contact opnemen met een certificerende instantie. Op deze manier kunt u laagdrempelig beginnen.

Ook kunt u via onze webshop een handig boek over milieu management aanschaffen.

Wilt u liever hulp? Vraag vrijblijvend een offerte aan via info@nedvision.com.


Onze laatste publicaties